26 Nisan 2013

Tezer Özlü ,

 günlerdir senden kaçıyorum. Seni okumaya korkuyorum mutsuzluğumu perçinleyecek hüzünlerimi ayyuka çıkaracaksın diye. Bu gece yine elimdesin. Kapaktaki resmine bakıyorum uzun uzun. Ne zamandır yaptığım gibi ilk sayfayı okuyorum ve kitabı kapatıyorum. Sonra yine acıları gerçek olamayacak kadar büyük olan insanların öykülerine dönüyorum bazen de sadece hayal ürünü olabilecek kadar akıl dışı hayatların hikayelerini okuyorum. Bu beni bu aralar rahatlatıyor. Bir de kulağıma fısıldayıp fısıldayıp kaçtığın o cümle olmasa : " insanın kendi yalnızlığının sorumluluğunu da, gene kendisinin taşıması gerektiğini kavramalısın"
Bende sende olan bir şey var. İçimin kuytusuna sinmiş bekliyor. Kavurucu bir hüzün. Belki sen onu dışarı çıkartacaksın Öyle olursa eminim beni söyletecek, hatırlatacak, ağlatacak. Buna  hazır değilim. Elbette seni okumaya tekrar başlayacağım ama bu gece de değil.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

Bazı kitaplar onunla buluşmak için senin hazır olmanı bekler. Buluşmanız güzel geçer umarım, şimdiden iyi okumalar:)

Katun dedi ki...

"acıları gerçek olamayacak kadar büyük" hikayeleri sevmeyin bukadar...

Pazar Sevisgeni dedi ki...

İnsanın kendi yalnızlığının sorumluluğunu gene kendisi halletmeli, sevdim bu kelimeyi. Fakat olmuyor haliyle.

beni güney koreye uçur dedi ki...

İnsan yalnız kalınca herşeyi düşünebiliyor, insan kendi bünyesinde paranoyaklığı, üzüntüleri, kederleri beraberinde yaşatıyor. Hepsinin bir anlamı var mı? Bilinmez, aslında insanlar bu şekilde yorgunluğa merhaba diyorlar.

Unknown dedi ki...

asyayazar ; kesinlikle sana katılıyorum bazı kitaplar onlara hazır olmamızı bekler ve Tezer Özlü biraz daha bekleyecek gibi ;)

Katun ; büyük acıları sevdiğimden değil kendiminkileri küçük gösterdiğinden okuyorum zaman zaman, kafayı yemiş olmalıyım :)

Pazar Sevişgeni ; olmuyor tabi biz kendi sorumluluklarımızı başkalarına yüklemeye devam ettikçe de olmayacak gibi

beni güney kore'ye uçur ; önce adını çok sevdiğimi söylemek istiyorum :) Her şeyin bir anlamı var. Yalnızlığımızı sevmeliyiz. Ben yorgunluğa hoşça kal diyorum :)

Selami Ş. dedi ki...

özlü post...

safransarı dedi ki...

"acıları gerçek olamayacak kadar büyük"
bir de gerçek olanları var ki..

Unknown dedi ki...

Gerçek olanları olmaz olsun :)

oyumben dedi ki...

Acı ancak çekerek yok edilebilir.