11 Mart 2012

Çok düşündüm hiç düşünmemişim. Kalkayım bari kendime kek yapıyım dedim. Mutfağın girişinde kek yapmayı bilmediğimi farkettim. Buzdolabının kapağını açıp beş saniye baktım, kapağı kapattım. Ha evet düşünmekten bahsediyordum. O kadar çok şey düşündüm ki düşüncelerimin sonunda ulaştığım nokta bir hiçti ve şimdi ondan da geriye hiçbir şey kalmadı. Kayra'yı şimdi daha iyi anlayabiliyorum. İnsan nasıl yaşamak için sonsuz çaba gösterebiliyorsa, kendini yok etmek için de o kadar istekli bir çaba gösterebilirdi. Çok düşünmek ya delirtirdi ya da öldürürdü. Düşünmekten gönüllü vazgeçmek gayet anlaşılabilir bir tercihti. Ben bir süre daha düşünmeye karar verdim. Siz de düşünün. Mesela yerlere çiğnenmiş sakız atarken bir kez daha düşünün. Güvercinler yemek zannedip gagalarını yapıştırabilirler. Sonra o sakızdan kurtulamayıp ölebilirler.

10 yorum:

Turgut U. dedi ki...

Hatta daha ileri gidip sakızı yasaklasalar ya :)) Çok düşünmenin delirtebileceğinde hemfikirim seninle ve çoğu insanla, fakat düşünmemek yerine delirmeyi tercih edebilirim sanırım :) tabi kafaya takmaktan bahsetmiyorum, kafa yormaktan bahsediyorum :)

Unknown dedi ki...

belli ki kafan henüz yeteri kadar yorulmamış :) yok sakızı yasaklamasınlar ben seviyorum ;)

Turgut U. dedi ki...

Evet belli ki kafam yeteri kadar yorulmamış, yasaklamasınlar madem..

Unknown dedi ki...

her ikisine de sevindim :)

Maya dedi ki...

sakızı severim, keki de :) düşünmeyin kararındasını severim, çok düşününce küfrederim :S

Unknown dedi ki...

:)) her şeyin kararındasını yapmak evet mantıklı ;)

Mehmets dedi ki...

düşünmek iyidir efenim devam:)

Unknown dedi ki...

ne düşünmem gerektiğini düşünüyorum :)

oyumben dedi ki...

Bir sakız fabrikam olsa sakızın adını "Yasak" koyardım. Sloganı hazır: "Yasaklar çiğnenmek içindir." Eminim Kayra bu sakızı çok severdi. Ve yere atmaktansa yutardı. Bir güvercinin hayatını kurtarmanın mutluluğuyla, huşu içinde yutardı.

Unknown dedi ki...

Oyumben'in Sakız Fabrikası.Ben de işçi olurdum orda. 10 dk çiğnendikten sonra ağzının içinde eriyip yok olan sakız yapardık ;)