06 Mayıs 2013

inan


   İnsan inanır, neye isterse ona inanır. Hayvanlar inanmaz. Onların inançları yoktur. İhtiyaçları da yoktur. Bir hayvanın bir başka hayvana inanmaya ihtiyacı yoktur. Bu yüzden hiçbir insan hiçbir zaman bir hayvan kadar özgür olamaz.

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Nerissa bütün mesele insan olmakla ilgili, insan düşünen hayvan olunca böyle oluyor. Düşüne düşüne zinciri bulduk, bu yetmedi kendimizi zincirledik, bundan sonra zincirleri mi kırarız yoksa daha kalın zincir mi takarız, bilemiyorum. Sevgiler...

Selami Ş. dedi ki...

İnsanı bağlayan zinciri düşünceleridir, inanmaktır. Bunlar olmasa hayvan olurduk ;pardon özgür olurduk...

Katun dedi ki...

evet,inanmanın her türlüsü bibakıma kısıtlar özgürlüğü ama insan inandığı şey uğruna yaşar ve gerekirse ölür...bu bakımdan hayvani,yabani özgürlükten her daim mahrum olacaktır.

Unknown dedi ki...

asyayazar ; neyse ki zincirleri kırmak konusunda bir irademiz hala var.Sevgiler benden :)

Aylak; bağlanmak kabul edilebilir de bağımlı olduğumuz vakit özgürlüğü hayallerimizde bile göremeyiz ben onu biliyorum.

Katun ; karınca hikayesinde ki gibi belki de sonuçtan çok süreçle ilgilenmek gerek ve süreci de inançlarımız belirlediğine göre inançlarımızı sevmeliyiz! ( ne dedim ben ya) :)

Katun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Selami Ş. dedi ki...

İşte her şeyin başı o BAĞ ; ister -lan, ister -ımlı ; bağ kurdun mu yandığının resmidir özgürlükse merakın. Kaldı ki, neredeyse -dürüst olalım tamamen - imkansız bu . Zor zanaat özgürlük ; bir gün elinde barbekü soslarıyla çıkıp gelecek biri Palahniuk'un yazdığı üzre....

Unknown dedi ki...

Katun; Konutkent bana epey uzakmış :( Teşekkür ederim bilgin için yolum düşerse seni hatırlıycam ;)

Unknown dedi ki...

Aylak; Ben bağımlılıkla bağlılığın aynı sonucu vermeyeceğini düşünüyorum.Bağımlı olduğumuz şey bizi tutsak eder. Bağımlılık kontrol dışı ama bağlılık kontrol altındadır ve hiç olmazsa özgür hissettirir. Barbekü sosuysa eğer şimdiden özgürlüğümü teslim ettim bile ;)

Selami Ş. dedi ki...

İçinde bağ varsa, bir şekilde engeldir.Evet,bağımlılık ve bağlılık farklıdır ; biraz kelime oyunu biraz gerçek ,mamafih; zincirler derken Marx bu bağları kastetti belki de, ne dersin ? Neyse,Uzun mevzu azizim,uzuuun.

Saygıyla,

Aylak

Unknown dedi ki...

Gerçekten uzun zamanda konuşulacak uzun mevzu :) Bağlılıklarıma bağımlı olmamaya çalışıyorum, en azından yani ;)Teşekkürler.

oyumben dedi ki...

Özgürlüğün bedeli yalnızlıktır. Hayvanlar ise bedel ödemeyi bilmezler.