19 Mart 2013

nerden başlasam, nasıl okusam

Öylesine bir yürüyüşten böylesine karlı çıkmak ne hoş oldu. Kendimi karlı sayıyorum çünkü oturduğumuz semtte küçük bir kitapçı buldum bugün. Tahmin edebileceğimden çok daha geniş bir keşif alanı vardı ve ben yaklaşık bir saatimi hevesle kitapların arasında geçirdim. Çay bile ikram etti kitapçı. Bir yandan çay içtim bir yandan eğildikçe akan burnumu silerken bulduğum kitaplara hayretle gülümsedim. Çünkü çoğu oldukça eski basımlardı ve eski basımlı kitap okumak beni her zaman heyecanlandırmıştır.
Yedi tane kitabı bir çırpıda alıverdim. Yürüyüş de iyi geldi hem. Günlerdir asgari düzeyde hareketle yaşayan bacaklarım da bayram etmiş oldu. Evimden yürüyerek on dakika uzaklıkta böyle bir kitapçının olması beni hazine bulmuş gibi sevindirdi.( walla ) :) Şimdi ben bunları okumaya nerden başlasam ,nasıl okusam !!



15 yorum:

Unknown dedi ki...

Kitapların çok güzel,benimde elimde şu an Sabahattin Ali`nin İçimizdeki Şeytan romanı var, Kuyucaklı Yusuf ile Kürk Mantolu Madonnna`yı da yakın zamanda okudum, şimdi neden daha önce bu yazarı okumadım diye pişmanım. Ne çok uzattım lafı, kısaca ilk önce Kuyucaklı Yusuf`u öneririm haddimi aşarak ve samimiyetimize güvenerek:)







Unknown dedi ki...

Yorum yazman beni mutlu ediyor Asya, ve fikirlerine de çok önem veriyorum bilesin ;) teşekkür ederim :) Kürk Mantolu Madonna ve İçimizdeki Şeytan'ı okudum ve bayıldım tabi ki. Favorim Kürk Mantolu Madonna ve yaşasın SABAHATTİN ALİ diye haykırmak istiyorum :))

ilgiyeihtiyacımvarlan dedi ki...

Beyaz gemi.
Yapıştır!

Unknown dedi ki...

yapıştırmam mı ;)

Adsız dedi ki...

ben Katya'nın yazı, Kuyucaklı Yusuf ve Morg Sokağı Cinayetini okuduğumdan bu üçünün arasından sanırım öncelikli olarak Allan Poe öneririrm , sonra da Katya..Yusuf bana çok acıklı gelmişti nedense.

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim, kesinlikle önerini dikkatte alıcam :)

Katun dedi ki...

evime az uzakta küçük bir çarşının 2 .katında çoğu kitabın dükkanın dışında raflarda bulunduğu, klasik müzik ve çay eşliğinde (oturup okunacak koltukları bile var dışarda adamların) seç beğen al dükkanlarını keşfettiğimde aynı sevinci yaşamıştım:)
-ben Aytmatov derim..-

Unknown dedi ki...

Senin keşfin daha güzelmiş.Keşke Ankara'da olsa o dediğin yer :) Aytmatov'u ilk kez okuycam umarım başlangıç için iyi bir seçimdir Beyaz Gemi.

Katun dedi ki...

Ankarada!

Unknown dedi ki...

:) öyleyse bir ara adresini isterim senden ;)

N.Narda dedi ki...

Asimov ve Poe'yu gönderin bana :p

Unknown dedi ki...

Hemen gönderiyorum ;)

Bestami Bey dedi ki...

Hepsini değişik zamanlarda okudum, okuyan tavsiyesi; "Varlık yayınlarının Morg sokağı cinayeti" Mis gibi kokar şimdi o kitabın sayfaları. 1975 basımlıydı yamulmuyorsam. Sırf kokusu yüzünden ondan başlarım."Spinoza felsefesi öğrenen hırsız" biraz hafif kalacak ama arkasına Aytmatov ve Asimov okunabilir.Sartre ve Sabahattin Ali, bu kitaplardan tür olarak ayrılıyor. Onlara, kafanın en dingin halindeyken girişmek lazım.Şibumi'yi okuduysanız Katya'nın yazı biraz değişik gelebilir. Trevanian okumadıysanız, bu kitap başlangıç için iyi bir seçim. İyi okumalar.

Unknown dedi ki...

Okuyan tavsiyesini önceden hissetmişim demek Morg Sokağı Cinayeti'ni okudum önce ve aynen söylediğin gibi hem nasıl bir güzel koku, içime çeke çeke okudum :) 1975 basımı evet. Şibumi'yi okudum ve bayıldım diyebilirim Katya'nın Yazı için de sabırsızlanıyorum. Tavsiyeler ve yorum için teşekkürler..

Oyumben dedi ki...

Belki de hepsine aynı anda başlamak en güzelidir. Ben bazen yapıyorum. :)