21 Şubat 2013

ben bazen

Bazen deli laflarla dolar ağzım, taşar sonra. Kulaklarım duymaz,aklım algılamaz. Söylenir dururum. Başkalarının cümlelerini kendiminkinden ayırt edemem. Kendiminkileri de başkalarından. Düşman düşman, tatlı tatlı, insan insan konuşurum. Dinlemezseniz kırılırım. Alıngan bir kalbim var. Dinleseniz isterim. Sakinlerim öyle. Kendi kendime yazarım. Okumazsanız kırılmam. En çok kendim için yazarım çünkü, kendimi duymak için. Şakısın isterim parmaklarım. Bazen bir kitap sızlanır içimde dolanır ağzımda, ağlaya ağlaya kusarım.Okusanız isterim, siz okudukça rahatlarım sanki. Bazen bir şarkı duyarım ben yazmışım sanırım, hangi dilde olursa farketmez heyecanlanırım.
Bazen birilerine kırgınlıklarım depreşir. Ara sıra kızgınlıkla yer değiştirir. Dönüşür, yayılır aklıma. Nasıl üzülürüm bilseniz, bilseler isterim. Geçecektir ya nasılsa. Bazen güneş öylesine güzel görünür ki kamaşırım, parıldarım. Sokulun isterim yanıma birlikte ısınalım.
Ben bazen daha çok emin olurum; kahkahalar bulaşıcı duygular evrenseldir. Birileri söylemiş: hayat paylaşınca güzelmiş.


9 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Nerissa,ne güzel demişsin hayat paylaşınca güzel diye. İyi ki varsın ve yazıyorsun. Seni tanımak güzel:)))
Çok sıcak bir yazı,senin gibi:)

Unknown dedi ki...

Duygulandım şimdi ben. Seni tanımak da çok güzel Asya :) Sıcaklığımız birbirine yansıyor bence.Hislerimiz de aynı.İyi ki varsın.Teşekkürler :)

Selami Ş. dedi ki...

Öyle diyerek kanmışız ya zaten; ondan sebep hep "değer" dediğimiz şeyi kendimizden dışarıda olan her şeye verme gayretinde olmuşuz. Biraz acı ama bu senaryo hep hüsranla bitmiş. Tek hayat var dünyada, onu da milyar insan paylaşmış; daha mitoz bölünürsek biz kalmayacağız. Biraz içerde kalıp hiç olabilirsek, değer verilenler kaynağın biraz da bizden olduğunu anımsar belki. Nedense son satıra odaklandım bu sefer;

İçli yazı olmuş

saygıyla,

Aylak

Unknown dedi ki...

Kendine değer vermekle başlıyor her şey aksi halde hayatın ve diğer her şeyin,herkesin farkına varılmıyor zaten. Değer verenin de verilenin de kaynağı biziz.Hüsran beklentiler oranın da geliyoo gidiyoo onun da sebebi kendimiziz yani.
İçten içten içli dışlı yazdım.
Teşekkürler :)

Unknown dedi ki...

sanki beni yazmışsın demekten başka bir şey geçmedi aklımda ....ben seni okumayı seviyorum sende sık sık yazmayı sevsen diyorum:))sevgiler

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim :)Sevgimiz karşılıklı.Gaza geldim işte daha sık yazıcam:)) Benden de sevgiler..

Katun dedi ki...

öyleyse şerefe :)

Unknown dedi ki...

Şerefe :)

oyumben dedi ki...

Duygular bazen sözlere dökülür, bazen yazıya. Nereye dökülürse dökülsün bir şekilde dokunur insanın ruhuna.